Farma Naděje

Místo, kde (nejenom) hospodářská zvířata zažijí láskyplný život. 

Farmu Naděje založilo pár dobrovolníků se srdcem na správném místě. Koupili pozemek o celkové rozloze 2,6 hektaru v obci Dobrovítov, nedaleko měst Čáslav a Kutná Hora, a začali budovat vše od základu na holé louce… tedy spíše poli.
Na farmě žije kromě dobrovolníků kolem 80-ti zachráněných zvířátek (beránci, ovečky, kozičky, kozlíci, kůzlátka, prasátka, králíčci, slepičky, kohoutek, kočičky, kravičky a oslík), a noví obyvatelé stále přicházejí.

Na Farmě Naděje ukazují lidem, že zvířata, kterým lidé dávají nálepku hospodářská, se v prožívání lásky, radosti i bolesti nijak neliší od našich domácích mazlíčků. Ukazují, že tyto tvory není nutné využívat, a že lze i bez živočišných produktů vést zdravý, šťastný a plnohodnotný život.

Když na Farmu přijdete, cítíte neskutečnou energii. Myslím v dobrém. Tolik úžasných lidí a ta zvířátka! Každý je zvědavý, jaká nová návštěva přišla a hrnou se za vámi adepti na pořádné pomazlení. 

Koho na Farmě najdete?

Spoustu zvířátek! Kozy, prasata, slepice, kočky, pejsky, krávy, ovce, .... jo a i krocany! Ve vyjmenování jsem rozhodně na někoho zapomněla, ale nadchne vás naprosto každý z nich, to mi věřte.

Proč Farmě pomoci? 

Farma Naděje se neustále rozšiřuje o nové spolubydlící, proto se hodí každá pomoc. Ať už finanční nebo vaše fyzická, protože Farma Naděje pořádá jednou za čas víkendové brigády, kdy dobrovolníci přijedou pomoci, s čím zrovna Farma potřebuje pomoc. Stavení nových domečků pro zvířátka nebo úprava pozemku, práce je různá, ale nikdy nekončí. 

Jak Farmě pomoci jsem zmínila, s námi jim pomáháte každým produktem, jedním ale přeci jen o kousek víc. Z balíčku, kde je jejich knížka totiž putuje 300 Kč Farmě. Ten najdete tady.

 

Chytila vás Farma Naděje za srdce? Nás taky!