Jak na Aeropress

Aeropress je jednou z oblíbených alternativních metod přípravy kávy. Proč? 

Protože je to snadné, dobré a možné připravit kdekoli. K této technice potřebujete jen aeropress, kávu, vodu a hrníček nebo jakoukoli jinou nádobu, ze které budete kávu pít. Když si pořídíte Aeropress na cesty, je jeho součástí právě hrníček, ze kterého pijete a vy se tak nemusíte stresovat s tím, že musíte ještě zabalit nějakou tu nádobku. 

Jak se Aeropress připravuje? 

Metody přípravy Aeropressu jsou zpravidla dvě - Klasická a obrácená. 

Než ale začneme se samotnou metodou, pojďme si říct pár pravidel. 

Připravte si

  • Čerstvě namletou kávu 15 - 20 gramů
  • Horkou vodu cca 94 °C a zhruba 275 ml

Nyní můžeme začít. :) 

Klasická metoda

1. Vložte papírový filtr do sítka, prolijte jej horkou vodou (pro zbavení papírové chuti) a sítko zašroubujte

2. Položte přístroj filtrem na šálek

3. Do plastové nádoby nasypte kávu

4. Zalijte kávu vodu a otáčejte Aeropressem, mírně kávu promíchejte

5. Vložte píst a extrahujte

Čím hruběji kávu namelete, tím déle extrahujete (20 sekund až 2 minuty) 

6. Po uplynutí času, stlačujte píst, až uslyšíte zasyčení

Dobrou chuť!

 

Obrácená metoda

1. Aeropress postavte na píst

2. Do horní nádoby vsypte kávu a zalijte trochou horké vody, promíchejte

3. Dolijte vodou až po okraj a nechte louhovat 30 vteřin (opět dle hrubosti mletí)

4. Zašroubujte sítko s filtrem a otočte aeropress na šálek

5. Stlačte

Dobrou chuť! 

 

Která metoda vás baví víc? Dejte nám vědět!  

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení