Jak na COLD BREW?

Cold brew. Skvělý kávový drink pro horké letní dny. Navíc na vás čeká v ledničce, takže v tu chvíli, kdy si chcete dopřát šálek ledové kávy, nemusíte dělat nic víc, než jen nalít. 

Příprava Cold brew totiž spočívá v přípravě dopředu. Ideálně necháváme louhovat přes noc.

Co potřebuji? 

  • Kávu - cca 90 g na 1 litr - středně hrubě namleté
  • Vodu - 1 litr
  • Konvici, zavařovací sklenici, jakoukoli nádobu, ...

Konvici můžete použít speciální na Cold brew, kde máte sítko uvnitř skleněné nádoby. Nebo lze použít french press a ti šikovnější si vystačí s papírovým filtrem nebo plátýnkem a obyčejnou zavařovací sklenicí. 

Jak na to? 

Naprosto jednoduše! Namelete kávu na středně hrubo, nasypete ji do filtru / plátýnka / podle toho, co máte a zalijete studenou vodou. Cold brew spočívá v pomalé extrakci, takže 16 - 24 hodin necháme pracovat. 

Jakou kávu? 

Nejlepší je zvolit zrnka na filtr. Nebo jsou také různé letní speciály, chybu ale neuděláte když si cold brew uděláte ze své oblíbené kávy. Hlavně vám musí chutnat! 

 

Dobrou chuť