Jak na espresso tonic?

Připravte si doma espresso tonic

Sluníčko se nám naštěstí vrátilo a to je dobrý důvod k tomu připravit si ledovou verzi kávy... 

No a možná právě vy spadáte do té skupiny, která si zamilovala tuhle na první pohled bláznivou variantu "ESPRESSO TONIC" a nebo jste to ještě ani neochutnali? Tak je čas to změnit. 

Věřte, že i Lukáš, který všechny tyhle novinky ve směs shazuje ze skály, tak tuhle chtěl rovnou do žíly a ve velkým. A to je co říct!

IMG_9922

Jak si teda připravit espresso tonic doma? 

Jsou dvě možné varianty, obě ve směs se stejně výborným výsledkem. Buď máte doma kávovar a nebo filtr. A právě od toho se odvíjí ty dvě varianty a jediné v čem se liší je to, jak si připravíte kávu.

Co tedy budeme potřebovat?
  • Espresso (cca 30 ml)
  • Tonic (1-2 dcl)
  • Led
  • Limetka
  • Sklenička

Všimněte si, že jsem u espressa i tonicu napsala nějaké rozmezí. To proto, že si s tou intenzitou kávy můžete pohrát. Stejně tak si můžete nalít o trošku víc tonicu nebo naopak o kousek míň. Co se tonicu týče, nezapomeňte, že jsou různé varianty. Já mám nejradši klasiku, ale můžete si tady kávu ochutit všemi možnými druhy. 

Jak na espresso tonic? 

Udělejte si espresso, ať už klikem ve vašem kávovaru a nebo filtrem. Pokud děláte filtr, doporučuju si vybrat trošku silnější kávu, přeci jen, budete to míchat s tonicem, tak ať je tam trochu to kafe cítit :)). Kafe si nechte v konvičce ideálně, budeme jej pak přelívat.

Na řadu přichází sklenička (nějakou pěknou, já mám ráda whiskovku) a do ní dejte led, tak aspoň 5 kostiček. A nalijte tonic. 

Teď přijde na řadu ta alchymie - lít pomalu kávu do tonicu s ledem, opravdu pomaloučku ať se vám to nesmíchá. Ten správný espresso tonic totiž je rozdělený na dvě části - nahoře se drží kafe a dole tonic. Pokud vám to dělá problémy, lejte kávu přes lžičku, pomůže vám to. 

A na závěr si dejte limetku. 

ESPRESSO TONIC je hotový! Na zdraví!