Jedno korporátní dno

Už víte, že moje první velká práce byla v organizační složce BMW, rozuměj já neseděla na dealerství, takže jak to do teď ani moje rodina nepochopila, já vám moc se sehnáním správného technika nepomůžu, já jsem přes ty administrativy a ty srandy nahoře, ale jak funguje elektro auto, o tom se pobavit můžeme. Odbočuju, tenhle fuckup se netýká BMW i když si myslím, že někdy se sem ještě v čase vrátíme páč to bylo plodný.

Tohle se týká práce druhé, kdy jsem přestoupila do retail marketingu v Colgate-Palmolive. Jo, skok z aut na pasty byl obrovský, ale taky skvělá škola, za kterou jsem i přes tu dřinu vděčná. Práce tam je fakt masakr a kór v marketingu, tam jste od nevidím do nevidím a nikdy to nekončí. ALE lidi jsou skvělí a to je potřeba obzvlášť když se něco po…

Jednou z náplní práce je řešení a vymýšlení dárků pro zákazníky, takže třeba když si koupíte v dm zubní pastu, dostanete k tomu balzám na rty nebo soutěžíte o zájezd. Hele pro toho, kdo miluje bejt kreativní je to skvělý, takže já si tuhle část práce dost užívala. Až na výjimky…

Moje tehdejší polská šéfová vymyslela, že jeden z dárků bude dětská knížka a vzala si to za svůj projekt, včetně výběru knížky a s tím logicky související přečtení. Ano, byla Polka, ano, jazyky jsou lehce podobné, ale na revizi by bylo asi fajn mít česky mluvícího člověka… ale to nee. Knížku si tedy přečetla a objednala ji v 15 tisících kusech, protože to mělo jít na ty nejvýznamnější zákazníky.

Mezitím tato šéfka skončila. A máme tu situaci o rok později, přebrala jsem část její agendy a tedy i dotáhnout tento projekt, tedy rozdistribuovat knížky. A máme tu prvního zákazníka, který aktivitu spouštěl a hned druhý den telefon naší obchoďačce jestli si děláme pr…srandu. Rozzuřená maminka si stěžuje na knížku, že je závadná a naskenovává onu poskvrněnou stránku. My s Terez (obchodní zástupce) jsme to ještě braly s rezervou, co zas rodiče blázní. Akorát jen do chvíle než jsme si to přečetly.

Ta knížka se jmenuje Myš Bláža a je normálně na regálech… krásná ilustrovaná knížka o myšce. Ještě k tomu dodatek je „na cestě za blahobytem“. Jenže ta myška má od 20. stránky sebevražedný sklony. Myška zjistí, že nemá kamarády a že její život není tak naplněný a tak reálně popisuje, že se nechá zašlápnout, ale nechce se nechat zašlápnout předčasně, tak se přikrčí na chodník, aby našla tu největší botu, která jí s jistotou zašlápne. Nenajde však dostatečně velkou botu a tak se rozhodne sníst jed. Ve směs ty dvě stránky, které čtete jen a jen gradují v tom, jak se zabít. Jed jí nakonec nezabije, ale myška se prostě a jednoduše zfetuje.

A do pr…! Tohle nejde říct slušně pardon, ale knížka pro děti? Vážně se ta myš chce zabít? A proč to sakra ta paní napsala?

Takže jsem si otestovala svůj krizovej management a to, jak zvládám stres. Protože já reálně za 24 hodin přišla s náhradním plánem, jinou knížkou, tak aby to zákazník měl nejpozději v pondělí na prodejnách. Jo já zapomněla říct, že tohle bylo v pátek asi tak ve dvě odpoledne že? No jo no, měla jsem skvělej víkend… Jako nechci se chválit, ale tuhle situaci jsem fakt zvládla ???? … nemluvě o tom, že jsem musela zařídit, aby faktura za nebudu zmiňovat kolik, ale minimálně 5 nul to mělo, byla zaplacená, aniž by bylo cokoli dodáno, což v korporátu se neplatí dopředu nic. Tam se platí dlouho po splatnosti.

A takovýhle srandy jsme s Colgatem řešili dnes a denně. Díky bohu za ten boží tým, co tam byl, se kterým jsme zvládli vždycky všechno. Takže posílám obří pusu všem těm mejm milovanejm, co je mám právě díky Colgatu. Díky za tyhle dary!