Kávová abeceda #D

Po delší odmlce, od vlastně úplně všech článků, protože zakládání e-shopu není tak jednoduché, jak jsme si představovali. Nebo teda dobře, já jsem si to představovala jednoduše, Luky asi tušil… Je tu konečně další kávová abeceda ????

Jaké kávové pojmy se tedy skrývají pod písmenkem D?

Dark Roast

Tmavě pražená káva. Kávová zrna jsou pražená tak dlouho, dokud nevylučují olej. Káva má zpravidla velmi intenzivní a silnou chuť, takže dark roast vás rozhodně nakopne.

Direct trade

Dodání nepražené kávy přímo od farmáře. Tady musíte mít prostě dobré kontakty, vynecháváte velkoobchod i burzy a domlouváte se s farmáři na přímo. Ať už proto, že chcete přímo podpořit farmáře nebo získat výjimečnou a jedinečnou kávu.

(Espresso) Doppio

Prostě a jednoduše dvojité espresso. To znamená 60 ml espressa místo 30 ml. Jinými slovy takových 18 gramů kávy.

Drip

Neboli překapávaná káva. Speciální způsob přípravy kávy, kde do filtru s namletou kávou nalijete horkou vodou (pozor, nikdy ne vařící) a necháte překapat. Káva získává jedinečnou chuť, originálnější než z klasického pákového kávovaru.

A jaké pojmy na písmenko D se týkají vás?