Milujete seriál Přátelé? A víte, kolik vypili kávy?

Máme tu nějaké skalní fanoušky F.R.I.E.N.D.S neboli seriálu Přátelé? Já se teda sama hlásím. :)) A mimochodem, pokud i vy jste velkým milovníkem, pak máme ještě pár kusů limitované edice, která je ve stylu FRIENDS.

Určitě byste dokázali říci, jak se nechala Phoebe přejmenovat nebo, co se stalo v Londýně. Ale! Víte, kdo vypil kolik šálků kávy? 

Téměř v každém díle se Přátelé potkávají v jejich milované kavárně Central Perk. Rachel (Jennifer Aniston) tam dokonce pracuje, pokud se tomu tak dá říkat, ale nebyla jediná! Pamatujete si na chvíle, kdy i Joey si tam "zamakal"? Phoebe tam vystupuje se svým kultovním hitem Smelly cat (Smraďochu) a Central Perk je děním důležitých i legračních momentů. To vše se točí právě kolem kávy! 

Jen pro pořádek. 

Přátelé se skládají z 10 sérií a dělá to celkem 236 dílů. To je 236 příležitostí pro Rachel, Moniku, Phoebe, Joeyho, Chandelera a Rosse chopit se šálku kávy. Central Perk byl blízko bytu Moniky (a Rachel), Joeyho a Chandelera. Kde se všichni primárně zdržovali. 

A jdeme na čísla

Celkem Přátelé vypili 1154 šálků kávy. Což vychází na 115 káv pro každou sérii.

Kdo byl největším kávovým závislákem? 

Myslíte si, že to byl Chandeler, že jo? 

Jenže on byl až na druhém místě. První v počtu vypitých káv byla Phoebe! 

Ve 236 epizodách vypila Phoebe 227 šálků kávy, zatímco Chandeler 212 šálků. Monika jich má vypitých 198, Joey 191 a Ross 188. Nejméně jich zvládla vypít Rachel, ta má 138 šálků. Tak buď hodně pracovala a nebo tolik mluvila, že víc vypít nestihla. :D 

Na kolik by je to vyšlo? 

Ano, někdo si dokonce dal tu práci spočítat, za kolik by v těch vypitých hrníčcích byli. Počítejme tedy průměrnou cenu 1,50 USD za hrnek kávy + 20% tip. Parta by tak celkem utratila přes 2 000 amerických dolarů za kávu. Jen pro pořádek to je necelých 45 tisíc korun. 

10 sérií natáčeli sice 10 let, ale je to 236 dílů, které tedy můžeme vzít, že odpovídá cca 1 roku, maximálně 2, pokud chceme být detailisti a vzít v potaz, že jeden díl je i o více dnech.

V které epizodě vypili nejméně kávy?

Jak šel čas, Přátelé přestávali mít čas pít tolik kafe. Takže poslední, 10. epizoda, je ta, kde bylo vypito kávy nejméně. Asi prostě měli příliš starostí k řešení než posedávat v kavárně. Přátelé totiž nepili kávu doma, jednou se Rachel pokusila uvařit kávu doma a úspěch to úplně nesklidilo.

Tak co vy? Kolik vypijete šálků denně a kolik to tak dělá za ten rok? Jste spíše Phoebe nebo Rachel?