Někdo magnetky, jinej pokuty

Já mám totiž takovou úchylku, automatickou, to samo takzvaně… na svejch cestách sbírám pokuty. No určitě úmyslně samozřejmě, naschvál jedu 200 km / hod, když je tam radar a nejradši parkuju policajtům na parkovišti … 

Ironie. Já se fakt snažim, až na rychlost, to se přiznávám bez mučení, že mi občas nějakej ten kilometřík ujede nebo desítky. 

Jinými slovy až se mnou pojedete na dovču, připravte si do rezervy budget na nějakou tu pokutku. A když se radujete, že jsme to zvládli bez, ona ta mrcha přijde poštou. 

Tenhle pokutovej fetiš se spustil už v Praze, přísahám bohu, že já byla přesvědčená, že ten zákaz zastavení platí až za cedulí, no ono to tak je, jenže “slečno tady jde o chodník ne o ten zákaz..” Okej, tohle byla moje vina. Jako takhle ona je to ve směs pokaždý moje vina, jenže zatímco ostatní když to daj někde na 5 – 10 minut, jsou v pohodě, já tam mám pokutu. Hned. Ještě tam nestojim a už jí mám. 

Irsko, Berlín, Norsko, Francie, Německo, všechny tyhle země umim… 

Třeba jsme vyrazily s holkama do Irska, půjčily si auto, ať tu nádhernou zemi objedem. Jo, to vám tady taky povim, nebojte nic. Každopádně jsme přijely na první destinaci, že se teda ubytujem a s paní domácí vyřešíme parkovací kartičku. Holky na těch pět minut se nic nestane, řekla Alice a zamkla auto. A o přesně 12 minut později jedna bota pro nás prosím… to půjčovný auta se najednou lehce zdražilo.

V Berlíně jsem zjistila, že přetáhnout parking o hodinu se taky nevyplácí. A přitom 90 % z vás vsází na to, že o hoďku se nic nestane, že jo?!

Norský pokuty maj nejbarevnější a nejdelší podobu. Svítivě žlutá a za kilometr ji rozbalíte celou.. tady si dejte bacha na označení na chodníku, protože to, že je tam cedule parking v Norsku neznamená, že můžete.

No a když si myslíte, že jste jednu dovču zvládli bez pokuty. Přijde vám poštou. Dvě rovnou. A jedna s fotkou, která vypadá jak z videoklipu Kontrafaktů alá Stokujeme vonku nebo Jebem na to… blbý je, že já jsem tak zodpovědná, že jsem to nezaplatila v 10 denním deadlinu a z 10 eček bylo 35. 

A jakej suvenýr si pořizujete vy? magnetky nebo pokuty?