Tipy na vánoční dárky

Prej by teď každá správná blogerka měla vydat článek s tipama na dárky. Já chci bejt správná blogerka že jo, problém je, že nemám ponětí, co kupovat k Vánocům. Vánoce jsou pro mě tenhle rok dost stresový, kdy absolutně nic nestíhám. Takže tenhle večer, kdy sedíme s Lukynem nad našim veledílem tu ještě bokem smolím, co by tak člověk na ty Vánoce mohl darovat nebo vytvořit. No rozhodně nechcete DIY dárek ode mě….

Tip č. 1 #NIC

Jako nejlepší dárek je nedávat nic. Hele nikdo neremcá, že je to hnusný nebo že je jim to malý, případně velký a nejlepší na tom všem je, že když se vám NIC sejde víckrát, tak to nevadí a vy to nemusíte vracet. A když to někdo bude chtít vrátit, tak k tomuhle účtenku nepotřebujete. A jsou Vánoce, svátky klidu a míru, takže se s váma určitě nikdo nebude hádat, že jste jim nic nedali a nebo patříte k těm, kde se vždycky někdo pohádá, a tím pádem je to vlastně jedno. A vy to máte bez stresu, vymejšlení, balení a vláčení se s taškama dárků.

Tip č. 2 #ČAS

Když už nedáte nic, buďte aspoň nečim tou přidanou hodnotou pro vaše blízké. Já bych třeba Vánoce nejradši pojala tak, že budeme prostě spolu, povídat si a trávit ten čas tak, jak normálně nemůžete. Zastavíte se, sednete si, mluvíte, pustíte si nějakou tu pohádku nebo Pelíšky a nacpete se k prasknutí.

Tip č. 3 #JÍDLO

Nemusí to být zákonitě teď už oblíbený kartičky do Ambiente, ale i vy sami můžete přece něco uvařit, upéct, apod. Vždyť ta máma nebo babička, co se vám stará o hody k prasknutí vám vlastně dá ten nejlepší možnej dárek ještě před tím, než jdete ke stromku. Nebo vy byste snad za něco vyměnili ten skvělej salát, rohlíčky podle staletýho receptu nebo jakoukoli podobu něčeho smaženýho?

Tip č. 4 #ALKOHOL

Že jste ho u mě čekali trošku víš co?! Na lahvi alkoholu jsou dobrý dvě věci. Věc první, každej to má rád. Věc druhá, dá se to hnedka otevřít a rázem máte vánoční atmosféru pro zpívání koled a rozmlouvání o životě. Možná je k tomu teda dobrý zabalit rovnou i pár pilulek antiethanolu, jen tak pro sichr.

Tip č. 5 #DOBREJSKUTEK

Věnujte si pod stromeček ať už hromadně nebo navzájem alespoň jeden dobrej skutek. Když jsem byla malá, vždycky jsem si vydindala, že jdeme 24. do ZOO a adoptujeme jedno zvířátko. Přísahám bohu, že to zvířátko jsem fakt milovala, jeho fotka byla s náma i u vánočního stromku. A tohle si myslím, že je to, co vás zahřeje u srdíčka, tomu druhému to udělá radost a určitě uděláte radost tomu, koho se to týká. Jakejkoli dobrej skutek pomůže a bude oceněný. Psí útulky, ZOO, dětský domovy, domovy seniorů, … Možností je milión, stačí si vybrat jednu.

Tip č. 6 #KLASIKA

OK, pokud vám teda nic z toho, co je nahoře neprojde a já samozřejmě do týhle stejný skupiny spadám taky, tak je pár jednoduchých věcí, který se dají pořídit a já vždycky tak nějak odškrtávám právě tenhle seznam:

  • Knížka (pojďme trochu zvýšit míru čtení v ČR)
  • Kosmetika (za mě pro holky top strop Rituals)
  • Poukázky (jídlo, masáž, kino)
  • Cestování (peníze na cesty do obálky nebo rovnou nějaký letenky někam)
  • Brašnářství Tlustý (ne, nemám s nima spolupráci, ale já bych to i brala hele, každopádně to miluju, takže i to dávám jako nějakej ten možnej tip)
  • Lístky do divadla nebo na koncert
  • Svíčka
  • Ponožky (o těch ponožkách od babičky jste slyšeli? Super nápad a skvělej tip na dárek si myslim)
 

No, originalita level milion, ale třeba vám to pomůže. Já mám ještě jeden podpultovej tip, a to mít sestru, která ty dárky nakupuje za vás. Ale jí to baví, ona to ráda, takže díky Dani, jsi super!