To nejlepší Tiramisu

Co je lepšího než si dopřát skvělý dezert a kávičku k tomu? Dezert, který sám o sobě obsahuje kávu! A ještě k tomu je tak snadný!

Řeč je o Tiramisu. A já vás naučím to nejlepší Tiramisu. Teda alespoň podle mě a mých přátel. 

IMG_1899

Než začneme chci říct jednu věc. Já moc nepeču. Jakože snažím se o to, ale moc mi to nejde. Většinou je z toho něco tvrdého nebo spáleného a nebo to sice vypadá hezky a podle toho receptu to má být chutné a zdravé zároveň. No, zdravé to sice je, ale spíš tím, že to nikdo nechce jíst... Takže já nejsem velkej pekař a právě proto dělám něco, co se ideálně nepeče. 

Takže, nejdřív INGREDIENCE (cca 4 porce)

500g Mascarpone

5 vajíček

5 lžic cukru (krupice / třtinový)

1 panák Amaretto / 2 panáky Jack Daniels Honey (můžete zaměnit, ale ten JD Honey je můj tajný recept)

2 espressa

1 pytlík cukrářských piškotů

Kakao na posyp

 

Tak jo. Co o mně málo kdo ví je, že miluju whiskey. Fakt mě baví ta chuť a tady právě přichází ta tajná přísada, já Amaretto kombinuju s Jackem a nebo někdy Amaretto úplně vynechám a dám jen Jacka. Důležité ale je použít toho medovýho, ono je to právě takové příjemně slaďoučké a to je vážně výborný!

 

POSTUP

Začneme tím, že si uvaříme espresso, aby nám během přípravy zbytku vychladlo a piškoty se nám tak nerozmáčely. Doporučuji rovnou dvojité. 

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme (metličkou) s cukrem do takového tekutého krému a ušleháme si sníh z bílků. 

Teď na chvilku odložte metličku a vezměte lžíci nebo stěrku, tou dávejte postupně mascarpone do žloutků. A třete tak dlouho, dokud to nebude jemňoučký bez hrudek. Můžete ke konci i metličkou. Jo tady si ruce zamakaj. Štastnější z vás to hodí do robota. Až je krém hlaďoučký, přichází na řadu sníh. Teď buďte opravdu něžní a opatrní. Chce to pomalu a lehce zapracovávat do krému ze žloutků, příliš s tím nemíchat, aby vám sníh nespadl.

Jakmile máme hotovou "mokrou" část. Jdeme na piškoty. Do espressa nalijte 2 panáky Jacka a 1 panák Ameratta (upravte si podle svojí chuti samozřejmě) a namáčejte každý piškot po jednom. Namočit a hned přendat do připravené mísy / misek na výsledné tiramisu. Jakmile máte vyložený celý spodek piškoty, přijde krém. 

A teď už je na vás, zda chcete více pater a nebo jen jedno patro, kde jsou piškoty jen vespod. 

Nahoru ale nezapomeňte nasypat kakao podle své chuti a dejte chladit do ledničky. Alespoň na dvě hodiny. 

 

Tradáááá skvělé Tiramisu je na světě! 

Dobrou chuť,

Ali

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení